Sarah Wegener

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 - 20:15 uur - Mahler, Davies, Weigl, Jeths, Wertheim, Fauré

Bestel kaarten voor het avondconcert met Sarah Wegener

Sarah Wegener

De sopraan Sarah Wegener is op weg naar een grote carrière  (…). Sarah Wegener wil, en kan, alles zingen.  SWR, 2012

Sarah Wegener boeit luisteraars met de rijkdom en warmte van haar stem en benadert elke rol op een kamermuzikale manier. Of het nou hedendaags, klassiek of romantisch repertoire is. Zij werkt regelmatig samen met Philippe Herreweghe, Thomas Hengelbrock, Emilio Pomàrico, Tonu Kaljuste, Heinz Holliger, Frieder Bernius en Michael Hofstetter. Concerten en recitals brachten haar naar het Schleswig-Holstein Musik Festival, RuhrTriennale, Rheingau Music Festival, Konzerthaus Berlin, Tonhalle Zurich, Wiener Konzerthaus en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Na haar contrabas opleiding, studeerde de Engels-Duitse sopraan zang bij professor Jaeger-Böhm in Stuttgart en nam deel aan masterclasses met Dame Gwyneth Jones en Renée Morloc.

Hoog aangeschreven als een uitvoerende van zowel klassiek als romantisch repertoire, naast hedendaagse composities, zong Sarah Wegener onlangs Dvořak’s Stabat Mater en Haydn’s Sieben letzte Worte (Philippe Herreweghe, Orchestre des Champs-Élysées, Collegium Vocale Gent), Beethoven’s Cantate op de dood van keizer Joseph II en zijn Mis in C groot (Hans-Christoph Rademann, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Gächinger Kantorei Stuttgart), en, tijdens een sensationeel concert in Graz, Strauss‘ Vier letzte Lieder. In 2015 maakte zij haar debuut met het NDR Symfonieorkest onder leiding van Thomas Hengelbrock in een uitvoering van Jörg Widmann’s Dunkle Saiten. De componist droeg daarvoor nog de hoofdrol in het stuk Labyrinth III aan haar op, waar ze een bejubelde premiere van gaf in 2014 in de Kölner Philharmonie met het WDR Symfonieorkest onder leiding van Emilio Pomàrico. Het stuk werd daarna nog uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam (Emilio Pomàrico met het Radio Philharmonisch Orkest) en in de Casa da Música (Peter Rundel, Orquestra Sinfónica do Porto).

Sarah Wegener heeft een intensieve artistieke relatie met de componist Georg Friedrich Haas. In het seizoen 2015/16 season maakte zij  haar debuut in het Royal Opera House London en de Deutsche Oper Berlin in zijn nieuwe opera Morgen und Abend. The componist droeg ook de liedcyclus  …wie stille brannte das Licht aan de sopraan op, voortbordurend op haar unieke vermogen om microtonale muziek uit te voeren. Zij werd genomineerd als “Singer of the Year” door Opernwelt magazine in 2011 voor haar interpretaties van de hoofdrol van Nadja in zijn opera Bluthaus, die zij zong tijdens het Schwetzinger SWR Festival, Theater Bonn, Wiener Festwochen, Kampnagel Hamburg en Staatstheater Saarbrücken. Zij keerde terug naar Schwetzingen in 2013 met de opera Thomas en Dido voor strijkkwartet en sopraan. Zij zong ook Haas’ compositie ATTHIS met het Ensemble musikFabrik in de Philharmonie Luxembourg en met musici van het Beijers Radio Symfonieorkest, als onderdeel van musica viva.

Haar discografie omvat opnames met Frieder Bernius van arias van Justin Heinrich Knecht (Carus), Korngold’s Die stumme Serenade (CPO) en Schubert’s Lazarus (Carus), als ook Rossini’s Petite Messe solennelle onder leiding van Tonu Kaljuste (Carus) en een CD met het Stuttgart Radio Symfonieorkest onder leiding van Heinz Holliger (Hänssler Classic).

 

Read more on sarah-wegener.de

Deel deze pagina - Share this page