Rosanne Philippens

Rosanne Philippens (viool) studeerde bij o.a. Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Ulf Wallin. In juni 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude. In 2014 sloot ze haar masterstudie aan de Hanns Eisler Akademie in Berlijn af met de hoogst mogelijke cijfers. Rosanne won eerste prijzen bij het Nationaal Vioolconcours en op het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg.

Ze werkte samen met o.a. dirigenten Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachnik en Xian Zhang en soleerde met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Jerusalem Symphony Orchestra, het Philharmonisch Orkest Freiburg en het Noord Nederlands Orkest. Dit seizoen maakt Rosanne haar debuut met het Barcelona Symphony Orchestra en geeft ze concerten met het Stuttgart Philharmonisches Orchester, Het Gelders Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

Rosanne speelt ook kamermuziek, met musici als Janine Jansen, Thorleif Thedéen, Amihai Grosz en Nicolas Altstaedt. Ze wordt veelvuldig uitgenodigd op festivals in Duitsland, Zwitserland, Zweden, Israël en Engeland. Binnenkort speelt ze een reeks concerten met pianist Menahem Pressler.

In 2013 kwam haar eerste CD ‘Rhapsody’ uit, in 2015 gevolgd door ‘Myth’ met het 1e Vioolconcert van Szymanowski. Binnenkort volgt ‘Dedications’.

Rosanne bespeelt de ‘Barrere’ Stradivarius uit 1727, haar ter beschikking gesteld door het Elise Mathilde Fonds en Coen van Beuningen.

Deel deze pagina - Share this page