Reinild Mees

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 - 20:15 uur - Mahler, Davies, Weigl, Jeths, Wertheim, Fauré

Bestel kaarten voor het avondconcert met Reinild Mees

De Nederlandse pianiste Reinild Mees studeerde bij Gérard van Blerk, Noël Lee en Malcolm Frager. Ze maakte naam als partner van vele gerenommeerde zangers, tevens als pleitbezorgster van het liedrepertoire uit de vroeg-20ste eeuw. Ze trad vele malen op in de Europese concertzalen, o.a. in het Concertgebouw en in De Doelen, met zangers als Piotr Beczala, Sergei Leiferkus, Konrad Jarnot, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Amanda Roocroft, Marlis Petersen, Claudia Barainsky, Charlotte Margiono, Claron McFadden, Roberta Alexander, Karin Strobos en Tania Kross.

Reinild Mees nam een groot aantal CD’s op met liederen van o.a. Szymanowski, Schreker, Elgar, Schumann, Mendelssohn, Schumann en Respighi, die door de internationale pers lovend ontvangen werden. In 2004 won zij de Szymanowski- Award en de onderscheiding Merit of Polish Culture voor het uitbrengen van Karol Szymanowski’s complete liedoeuvre op vier CD’s, die tevens bekroond werden met de Fryderyk Award, de meest prestigieuze muziekprijs in Polen. Vorig jaar nam ze met Konrad Jarnot en Adrianne Pieczonka het complete liedoeuvre van Erich Wolfgang Korngold op; onlangs verscheen een CD met liederen van Edvard Grieg, als ‘opmaat’ voor het Grieg-jaar 2018.

Reinild Mees gaf enkele jaren les aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht, momenteel doceert zij aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

Als artistiek leider van de door haar opgerichte Stichting 20ste-eeuwse Lied presenteerde ze programma’s als Goethe’s vrouwen, The unforgettable songs of Leonard Bernstein, Van Alma aan Gustav en de Vrouwenmuziekmarathon. Sinds 2014 is zij tevens artistiek leider van kamermuziekfestival ALBA ROSA VIVA!, waarin vrouwelijke componisten de rode draad vormen.

Read more reinildmees.com

Deel deze pagina - Share this page