Natalia Gabunia

De Georgische violiste Natalia Gabunia, woonachtig in Nederland, studeerde in Tbilisi, Moskou en Hamburg bij Phillip Hirschhorn, Mark Lubotsky en Maya Glezarova.

Ze debuteerde op 12-jarige leeftijd met het vioolconcert van Mendelssohn bij het Georgische Staats Symfonie Orkest. In de jaren daarna trad ze regelmatig op als soliste, gaf ze recitals met o.a. pianiste Nino Gvetadze, sterviolist Vadim Repin en hobïst Maurice Bourgue en speelde ze op talloze kamermuziekfestivals in Duitsland, Frankrijk, Finland, Oostenrijk, Italië, Georgië en Nederland.

Ze nam het vioolconcert van haar vader, de bekende Georgische componist Nodar Gabunia, op met het Symfonie Orkest van Tbilisi. Onlangs trad ze op voor de Georgische televisie met Twilight van Kancheli voor twee violen en orkest, samen met haar echtgenoot, de violist Wouter Vossen.

Momenteel geeft Natalia les aan het Conservatoire Royal de Liège (Luik) en aan de Masteropleiding van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ze is vaak jurylid bij concoursen als de Nationaal Vioolconcours, Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours of de Young Musician of the Year Competition in Dublin (Ierland).

Natalia bespeelt een zeldzame viool van Zosimo Bergonzi, die ze in bruikleen heeft gekregen van het Elise Mathilde Fonds.

Deel deze pagina - Share this page