Melvyn Tan

De in Singapore geboren, in Londen gevestigde pianist Melvyn Tan maakte vooral naam als pionier van de fortepiano.

Zijn uitgebreide kennis van de technische en muzikale evolutie van zijn instrument past hij ook toe wanneer hij op de moderne piano speelt. Tijdens het Edinburgh Festival 2011 kwam deze fascinatie tot uiting in een recital waarin hij de Sonatas and Interludes van John Cage (uitgevoerd op geprepareerde piano) tegenover sonates van Scarlatti plaatste.

Kleur vindt hij in de muziek van Debussy en Ravel, en zoekt hij ook in het eigentijdse repertoire, liefst met een spirituele lading, zoals de Vingt regards sur l’Enfant-Jésus van Messiaen.

Melvyn Tan trad vaak op bij het Edinburgh Festival, de City of London en Cheltenham festivals, voor de BBC en in Wigmore Hall. Bij de festivals La Roque d’Anthéron, Salzburg, Kissinger Sommer en Bath’s Mozartfest werkte hij samen met vooraanstaande ensembles als the Academy of St Martin’s in the Fields o.l.v. Sir Neville Marriner, Salzburg Camerata en Mozarteumorkest, de Wiener Akademie en de London Mozart Players.

De laatste jaren heeft Melvyn Tan een groot – veelal jong – publiek in China en Zuidoost Azië, voor wie een concert met hem vaak een eerste ervaring met de fortepiano is.

Aan het Conservatorium van Singapore geeft hij regelmatig masterclasses.

Deel deze pagina - Share this page