Martijn Cornet

Bariton Martijn Cornet studeerde bij Maarten Koningsberger aan het Conservatorium van Amsterdam. Sedert seizoen 2013-14 is hij verbonden aan het Aalto-Musiktheater in Essen. In mei 2011 zong Martijn de rol van Papageno in Mozarts Die Zauberflöte in Tel Aviv bij de New Israeli Opera. Meer recent zong hij Mozarts Don Giovanni en Guglielmo in Buenos Aires en bij Holland Opera, Hermann / Schlemil in Offenbachs Les Contes d’Hoffmann bij het Theater an der Wien en Dr. Falke in Die Fledermaus bij de Opera National de Lorraine.

Bij De Nederlandse Opera zong hij Patrocle in Iphigenie en Aulide met als dirigent Marc Minkowski en Citheron / Un Satyre in Rameau’s Platee o.l.v. Rene Jacobs. Ook zong hij de titelrol in l’Orfeo van Monteverdi met als regisseur Pierre Audi bij de Opera Studio Nederland.

In 2012 zong hij in l’Enfant et les Sortileges van Ravel o.l.v. Yannick Nezet-Seguin met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In januari 2013 maakte hij zijn debuut als solist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, met een nieuwe compositie van Willem Jeths genaamd Clamavi. Ook trad hij reeds meerdere keren op in de ‘Zaterdagmatinee’.

Als liedzanger geeft hij regelmatig recitals, o.a. trad hij op in de serie ‘Jonge Nederlanders’ in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.

Deel deze pagina - Share this page