Magda Amara

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  11:00 uur -  Fauré, Bosmans, Chaminade

Bestel kaarten voor het ochtendconcert met Harriet Krijgh and friends

Magda Amara

Magda Amara werd in 1984 in Moskou geboren, waar zij aan het stedelijk conservatorium studeerde bij Sergej Dorensky. In 2008 studeerde Amara cum laude af en zette in 2009 haar studie voort bij Stefan Vladar in Wenen.

Magda Amara won diverse prijzen bij internationale competities, waaronder een aantal eerste prijzen bij ondermeer het Roemeense concours Jeunesses Musicales in Boekarest (1998), het open concours in Moskou, het Italiaanse Ennio Porrino-pianoconcours in Cagliari (2008) en de juryprijs van de Perrenoud Foundation (2009). Amara won ook de derde prijs op het internationale pianoconcours ter ere van Vladimir Horowitz in Kiev (2009).

Magda Amara nam deel aan talrijke internationale festivals, waaronder Dvořákova Praha, Le Sion Festival, Festival de Radio France in Montpellier, Best of NRW, Neuberger Kulturtage en Attergauer Kultursommer. Zij trad succesvol op als solist met vele orkesten, waaronder het Weens kamerorkest, het Noord Nederlands orkest, Het symfonieorkest van Kairo en het Tsjechisch Philharmonisch orkest Brno.

Als een toegewijd kamermuziek vertolkster , werkt zij samen met uitstekende partners, waaronder Julian Rachlin, Dora Schwarzberg en Stefan Vladar, en ook leden van de Wiener Philharmoniker en de Berliner Philharmoniker. Zij heeft een belangrijke muzikale relatie met de Nederlandse celliste Harriet Krijgh, met wie zij twee CD’s heeft opgenomen voor het Oostenrijkse label Capriccio in 2013 and 2015.

Read more on magdaamara.com

Deel deze pagina - Share this page