Lilian Farahani

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  16:30 uur -  Finale Compositie Competitie

Bestel kaarten voor Lilian Farahani en het Amatis Piano Trio

 

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani (1990) studeerde aan de conservatoria van Den Haag (bachelor cum laude met onderscheiding ‘for the great talent as a singer and as a stage performer’) en Amsterdam – master cum laude aan de Dutch National Opera Academy in 2015. Ze ontving haar eerste zanglessen van Marjan Kuiper en studeerde aan het conservatorium bij Sasja Hunnego; momenteel wordt ze gecoacht door Ira Siff en Hans Pieter Herman. Masterclasses volgde ze bij Margreet Honig, Miranda van Kralingen, Dany Zonewa, Lynne Dawson, Dennis O’Neill en Raúl Giménez.
In het seizoen 2018/2019 zingt ze onder meer de rol van Papagena in ‘Die Zauberflöte’ bij De Nationale Opera, een productie van regisseur Simon McBurney waarmee ze ook was te horen op het Festival van Aix-enProvence.

Afgelopen seizoen maakte ze deel uit van het solistenensemble van het Konzert Theater Bern, waar ze te horen was als Pamina in ‘Die Zauberflöte’, Kitty in ‘Anna Karenina’ van Jenő Hubay, Mrs. Gobineau in ‘The Medium’ van Menotti en Frascati in ‘Carmen’. Recentelijk was ze ook te horen als Carolina in ‘Il matrimonio segreto’ bij l’Opéra National de Lorraine, Nancy, een rol die ze al eerder zong in een co-productie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid.

Lilian vertolkte rollen als Despina in Mozarts ‘Così fan tutte’, Zerlina in ‘Don Giovanni’, Susanna en Barbarina in ‘Le nozze di Figaro’, Papagena in ‘Die Zauberflöte’, Luise in ‘Die stumme Serenade’ van Korngold, en Morgana in Händels ‘Alcina’. Ze trad op in producties van Opera Zuid, Holland Opera, de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera. Ze werkte met regisseurs als Lotte de Beer, Monique Wagemakers, Laurent Pelly en Cordula Däuper, met dirigenten als Antony Hermus, Ed Spanjaard, Patrick Fournillier, Kenneth Montgomery en Sacha Goetzel en met het Residentie Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazersensemble, het Orkest van het Oosten en leden van het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Naast opera, operette en het klassieke liedrepertoire heeft Lilian veel affiniteit met hedendaagse composities. Ze vertolkte de rol van Anne Frank in de opera ‘Anne en Zef’ van Monique Krüs in regie van Corina van Eijk (wereldpremière), zong de Nederlandse premières van de opera ‘Death Knocks’ (Christian Jost) in de rol van de Dood en de cyclus ‘Eve-song’ (Jake Heggie) samen met liedbegeleider Maurice Lammerts van Bueren. Bij het Nationale Toneel trad ze op in ‘Een helse komedie’ van Michael Sturminger in de regie van Theu Boermans.

Lees meer op lilianfarahani.com

Deel deze pagina - Share this page