Lars Wouters van den Oudenweijer

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 - 20:15 uur - Mahler, Davies, Weigl, Jeths, Wertheim, Fauré

Bestel kaarten voor het avondconcert met Lars Wouters van den Oudenweijer

Lars Wouters van den Oudenweijer studeerde klarinet bij Walter Boeykens aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgens bij Charles Neidich aan The Juilliard School te New York. Hij behaalde eerste prijzen bij nationale en internationale concoursen. In 1999 debuteerde hij in het Concertgebouw te Amsterdam in de serie Jonge Nederlanders en daarna in de serie Rising Stars op de grote Europese concertpodia en in New York. Sindsdien speelt hij regelmatig op de internationale podia.

Als solist speelde hij met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, Amsterdam Sinfonietta, de Philharmonie Zuidnederland en het Nieuw Ensemble. Hij speelt regelmatig kamermuziek met strijkkwartetten als het Skampa, Ebène, Ad Libitum, Danèl, Manderling, Auryn en ensembles als het Altenberg Trio Wien.

Lars kreeg in 2003 een Edison voor zijn debuut CD in de categorie Young Masters. Zijn opnames voor Challenge Records en Naxos werden met lovende kritieken ontvangen. In seizoen 2014-15 had hij de eer om als artist in residence in Musis Sacrum Arnhem een serie van concerten te vertolken. Sinds 2000 is Lars als klarinettist verbonden aan Spectrum Concerts Berlin en speelt hij in ensembles als Nieuw Amsterdams Peil, Orlando Quintet, Insomnio en Lunatree.

Als hoofdvakdocent klarinet doceert hij aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Lees meer op larzetto.com

Deel deze pagina - Share this page