Katharine Dain

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  16:30 uur -  Finale Compositie Competitie

Bestel kaarten voor Katharine Dain en het Amatis Piano Trio

 

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, wordt geprezen voor haar “heart-piercing” optredens (Irish Times) en is een veelgevraagd concert- en operazangeres in Europa en Noord-Amerika. Ze vertolkte Donizetti’s Lucia di Lammermoor (titelrol); Mozarts Donna Anna (Don Giovanni), Fiordiligi (Così fan tutte) en Madame Herz (Der Schauspieldirektor); Cavalli’s La Calisto (titelrol) en Hypsipyle (Giasone) en werkte mee in vele hedendaagse en 20e-eeuwse opera’s. Recent debuteerde ze bij De Nationale Opera in Claude Viviers Kopernikus. Ze zong o.a. in producties met Silbersee (VocaalLAB), Gotham Chamber Opera, Opera Company of Philadelphia, Operadagen Rotterdam, Ash Lawn Opera, Opera Omnia, Center for Contemporary Opera en het Bard Music Festival. In 2018 zal ze debuteren als Konstanze in Mozart’s Die Entführung aus dem Serail in een nieuwe productie voor de theaters van Clermont-Ferrand, Avignon, Rouen, Reims en Massy.

Katharine heeft een uitgebreide ervaring in oratorio, lied en kamermuziek en is een hartstochtelijk pleitbezorger van het hedendaagse repertoire. Ze was als solist te beluisteren met Sinfonia Teatro Comunale di Bologna o.l.v. Roberto Abbado, Südwestradiofunkorchester Freiburg & Baden-Baden o.l.v. Ingo Metzmacher, Asko|Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw, en Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard.

Van het standaardrepertoire voor oratorio heeft zij de meeste rollen gezongen met o.a. Cappella Amsterdam, Alexandria Symphony, Springfield Symphony, American Symphony Orchestra, de Mark Morris Dance Group en New York City Ballet. Ze heeft opgetreden in het Concertgebouw, New Yorks Carnegie Hall en Lincoln Center, Wenens Musikverein en Konzerthaus en op festivals zoals het Holland Festival, Aldeburgh Festival, West Cork Chamber Music Festival, Ravinia Festival (Steans Fellow) en het New York Festival of Song.

Dat het recital repertoire een speciale plek in haar hart inneemt, getuigt wel het feit dat Katharine medeoprichter is van meerdere groepen voor kamermuziek, waaronder meest recent Damask Vocal Quartet. Favoriete partners zijn o.a. Julius Drake, Sam Armstrong, Reinild Mees, Renate Rohlfing en Tom Poster. Katharine studeerde aan Harvard University (Boston), the Guildhall School of Music and Drama (Londen) en Mannes College of Music (New York). Ze woont op dit moment in Nederland.

Lees meer op katharinedain.com

Deel deze pagina - Share this page