Karin Strobos

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 - 20:15 uur - Mahler, Davies, Weigl, Jeths, Wertheim, Fauré

Bestel kaarten voor het avondconcert met Karin Strobos

Karin Strobos

Mezzosopraan Karin Strobos studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer, waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding behaalde. Daarna maakte ze deel uit van Opera Studio Nederland en kreeg ze zanglessen van Brigitte Fassbaender en Margreet Honig. Karin maakte haar succesvolle debuut bij De Nationale Opera in de rol van Octavian (der Rosenkavalier) onder de baton van Sir Simon Rattle.

Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen (Duitsland), waar ze rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki, Dorabella, Rosina en Siébel vertolkt. Bij Opera Zuid zong ze rollen als Octavian, Cherubino, Hänsel en Suzuki. In mei 2015 keerde ze terug met de titelrol in La Cenerentola. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora, Rosina en momenteel Der Komponist (Ariadne auf Naxos).

Karin trad op als soliste bij o.a. het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Willem Jeths schreef voor haar twee delen van zijn 1e Symfonie, voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw. Ook kamermuziek zingt Karin graag, met Else Sterk, Daria van den Bercken, Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam.

Ze ontving de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs.

Lees meer op karinstrobos.nl

Deel deze pagina - Share this page