Biografie

Tansy Davies

Portret Tansy Davies

Tansy Davies studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama en Royal Holloway. Haar werk heeft een onderkomen gevonden tussen de werelden van de avant-garde en de experimentele rock, tussen – in de woorden van een criticus – Xenakis en Prince. neon (2004) is voor velen het kenmerkende werk van Davies geworden, met zijn gruizige, slonzige klanken en beukende ritmes.

Davies ontving in 2009 een Paul Hamelin Award en kreeg opdrachten van talloze ensembles en orkesten van wereldklasse, waaronder de London Sinfonietta, het CBSO Youth Orchestra, de City of London Sinfonia, BIT 20, BCMG, en een grootschalig werk voor de BBC Symphony Orchestra, Wild Card, voor de Proms in 2010. In 2011 werd Davies’ Christmas Eve uitgevoerd op het Festival of Nine Lessons and Carols in King’s College Cambridge en wereldwijd uitgezonden. In 2012 ging Davies ‘pianoconcert Nature in première door Huw Watkins en de BCMG onder leiding van Oliver Knussen, en de release van haar tweede commerciële cd, Spine, op het NMC-label.

Davies’ eerste opera, Between Worlds, ging in première bij de English National Opera in 2015. Davies’ huidige projecten, opgenomen in de Evening Standard’s Progress 1000 van de meest invloedrijke mensen van Groot-Brittannië van 2015, omvatten een grootschalig werk voor symfonieorkest.

Lees meer op tansydavies.com