Harriet Krijgh

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  11:00 uur -  Fauré, Bosmans, Chaminade

Bestel kaarten voor het ochtendconcert met Harriet Krijgh and friends

Harriet Krijgh

De 26 jarige Harriet Krijgh geldt als een van de meest opwindende en veelbelovende jonge cellistes van dit moment. Haar zangerige en expressieve spel brengt pers en publiek in gelijke mate in vervoering

Harriet Krijgh was inmiddels te horen in de Boston’s Symphony Hall, New York Carnegie Hall, Musikverein in Wenen, Concertgebouw in Amsterdam, Philharmonie in Essen en Konzerthaus Dortmund en debuteerde met het Deutsches Symphonie-Orchester en het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het ÖRF-Sinfonie-Orchester en de Bamberger Symphoniker. Ze treed regelmatig op bij de Haydn Festspiele Eisenstadt, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Festival Sommets Musicaux Gstaad en de festivals van Rheingau en Schwetzingen.

In het seizoen 2015/16 was Harriet uitgenodigd voor de ‘Rising Star’ serie van de European Concert Hall Organisation (ECHO) met optredenss in de Barbican in Londen, Konserthuset in Stockholm, Auditori in Barcelona, Paleis van Kunsten in Boedapest, de Philharmonie van resp. Parijs, Keulen en Luxemburg, Festspielhaus Baden-Baden, Concertgebouw Amsterdam en Musikverein Wenen. Andere hoogtepunten in dat seizoen zijn debuutoptredens met de London Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic, Trondheim Symphony, Orchestre de la Suisse Romande en Münchner Kammerorchester. In de herfst van 2015 maakte ze een Duitse tournee met de Academy of S Martin in the Fields olv Sir Neville Marriner. Ook treedt ze op in de Tonhalle Zürich en maakte ze in augustus 2016 haar recital-debuut op het Luzern Festival.

Harriet was prijswinnares van het Prinses Christina Concours, het Oostenrijkse bondsconcours Prima la Musica, de International Cello Competition Antonio Janigro in Kroatië en ook nog eens van het Fidelio Wettbewerb Wien. Tenslotte won ze in november 2012 nog de 1e prijs en de Publieksprijs op de Cellobiënnale Amsterdam. In de herfst van 2013 ontving ze de WEMAG-Solistenpreis op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

Harriet Krijgh heeft een exclusief contract met het cd-label Capriccio dat opnamen uitbracht van Haydns celloconcerten en een cd met werk van Franse componisten, gevolgd door de sonates van Brahms en daarna  een opname van romantische cellowerken met de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en dirigent Gustavo Gimeno. Haar meest recente cd, met werken van Rachmaninov, kwam uit in oktoer 2015.

Vanaf zomer 2017 is Harriet de artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Zij nam die rol over van Janine Jansen. Ook heeft zij sinds juni 2012 heeft Harriet een eigen kamermuziekfestival, ‘Harriet & Friends’, op Burg Feistritz in Oostenrijk.

Harriet Krijgh werd in 1991 geboren en en kreeg op haar vijfde haar eerste cellolessen. In 2000 werd ze opgenomen in de klas van jonge talenten aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerling was van Lenian Benjamins. In 2004 verhuisde ze naar Wenen en studeerde daar bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov aan het Konservatorium Wien/Privat-Universität.

Harriet speelt op een cello van Giovanni Paolo Maggini uit 1620, beschikbaar gesteld door een particuliere verzamelaar.

Read more on harrietkrijgh.com

Deel deze pagina - Share this page