Ella van Poucke

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  14:15 uur - Viëtor, Bosmans, C.Schumann, Schubert

Bestel kaarten voor het middagconcert met Ella van Poucke

Ella van Poucke begon op 6-jarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Later vervolgde zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

In 2008 won ze het Prinses Christina Concours en in november van dat jaar maakte ze haar solo-debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, waar ze samen met cellist Colin Carr het dubbelconcert van Vivaldi uitvoerde. In 2010 won ze de prijs voor het meest veelbelovende talent bij het Nationaal Cello Concours in Amsterdam.

In 2012 vertegenwoordigde ze ons land bij de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen, nadat ze in Nederland de Avond van de Jonge Musicus had gewonnen. Met haar broer, de pianist Nicolas van Poucke, richtte ze een Kamermuziekserie op in de Amstelkerk in Amsterdam.

Ella trad reeds op in Oostenrijk, Griekenland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en de V.S., o.a. bij de Verbier Festival Academy en het Pablo Casals Festival in Prades. In 2013 had ze haar eigen ‘carte blanche’ serie in het Concertgebouw.

Sinds september 2009 studeert Ella aan het Kronberg Academy in Duitsland bij professor Frans Helmerson. Daarnaast krijgt ze regelmatig lessen van cellist Colin Carr.

Lees meer op ellavanpoucke.com

Deel deze pagina - Share this page