Contact & Info

Alba Rosa Viëtor Stichting

Artistiek leider

Reinild Mees

Persagent

Johan Kloosterboer

Bestuur

Johannes van Veen (voorzitter), Frederik Hoogendijk (penningmeester), Heske van Veen (secretaris), Maarten van Veen (lid)

Webmaster

Sietse Berkhout

Adres

Herman Heijermansweg 5, 1077 WJ Amsterdam

Website

albarosavietor.com

E-mail

Financiële steun

Alba Rosa Viëtor Stichting heeft het geluk gesteund te worden door verschillende fondsen en stichtingen. Daarnaast verwelkomen wij particuliere donateurs die kunnen profiteren van belastingfaciliteiten omdat wij een ANBI-geregistreerde stichting zijn.

RSIN/ fiscaal nummer

820564114

KvK registratie

34331500

Bankrekening

NL14 ABNA 0537 2071 63

Doelstelling

Het doel van de Alba Rosa Vietor Stichting is het bevorderen van de muzikale erfenis van Alba Rosa Vietor (1889-1979) -een van de weinige vroege vrouwelijke componisten- door het publiceren van haar composities en opnames, zoals vermeld in de statuten van de Stichting, om zo de het componeren van nieuwe muziek. Daartoe is vanaf 2014 een tweejaarlijkse compositiewedstrijd voor kamermuziek geïnitieerd. Deze wedstrijd vond plaats in het kader van het Alba Rosa Viva Festival en kreeg veel bijval. Het volgende concours vindt plaats in 2023-2024 en de finale is op 16 februari 2024 in Muziekgebouw aan ’t IJ. Het is onze bedoeling om de Alba Rosa Vietor Compositiewedstrijd in de toekomst tweejaarlijks te organiseren.

De bestuursleden worden niet betaald voor hun werkzaamheden voor de stichting. Zij krijgen echter wel een vergoeding voor de daaraan verbonden kosten.