Biografie

Sílvia Lanao Aregay

Portret Sílvia Lanao Aregay
Spanje, 1995

Sílvia Lanao Aregay (1995, Girona, Spanje) begon haar interesse en passie voor muziek al op zeer jonge leeftijd. Omdat ze niet één instrument kon kiezen, begon ze piano, viool en fagot te spelen op een kleine muziekschool buiten de stad. Later verhuisde ze naar Girona om verder te gaan met de pianostudie.

Compositie was een natuurlijk resultaat van haar muziekpraktijk en zou al snel de belangrijkste motivatie in haar carrière worden. Tijdens het pianospelen week ze vaak af van het bestuderen van de toegewezen stukken en in plaats daarvan begon ze te improviseren en muzikale ideeën te schrijven. In 2014 begon ze compositie te studeren in Barcelona aan het Liceu Conservatorium. In 2016 voelde ze, na een aantal verrijkende ervaringen in Barcelona, de behoefte om haar studie in het buitenland af te ronden. Daarom verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze momenteel aan het Conservatorium studeert bij Wim Henderickx en Willem Jeths.

Als componist heeft ze een sterke interesse in synesthesie en de relatie van geluid met de andere zintuigen, wat vaak tot uiting komt in het feit dat haar muziek gericht is op timbre en klanktextuur.