Biografie

Ramin Amin Tafreshi

Portret Ramin Amin Tafreshi
Iran, 1992

Ramin Amin Tafreshi (1992) is een Iraanse componist en pianist. Momenteel studeert hij klassieke muziekcompositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Jeths en Wim Henderickx. Hij is een componist die vooral geïnteresseerd is in instrumentale en vocale muziek. Bovendien onderzoekt hij verschillende manieren om literatuur, film, theater en dans in zijn muziek te combineren.

Op vijfjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Later kreeg hij geavanceerde muziekstudies en compositielessen van “Mehran Rouhani”. Nadat hij in 2015 zijn bachelordiploma in vaste-stoffysica behaalde, vervolgde hij zijn onvoltooide studie in het masterprogramma muziekcompositie aan de Teheran University of Art en kreeg hij lessen van “Amin Honarmand” en “Mohammad-Reza Tafazzoli”. In 2017 besloot hij zijn studie voort te zetten in Amsterdam, waar hij een internationale en multiculturele academische sfeer kon ervaren.

Daarnaast was hij compositieassistent van “Hamed Sabet”, een bekende filmcomponist in Iran. Deze samenwerking leidde ertoe dat hij de componist werd voor de film “Ranna’s Silence”, naast vijf andere films waarin hij assistent-componist was.