Biografie

Mario Oyanadel Guiñez

Portret Mario Oyanadel Guinez
Chili, 1990

Mario Alfredo Oyanadel Guiñez is een opkomende componist met een bachelordiploma compositie aan de Universiteit van Chili. Hij studeerde bij de componisten Andres Maupoint, Edgardo Canton en Jorge Pepi.
Zijn muziek is meerdere malen bekroond en uitgevoerd. Zijn orkeststuk “Acuarelas” won de eerste wedstrijd voor symfonisch ensemble gehouden door de Universiteit van Chili in de categorie orkest. Hij behaalde ook de derde plaats voor zijn werk “Noche” in de compositiewedstrijd “Carlos Riesco 2016” en zijn orkeststuk “Ecos y Resonancias” werd bekroond met de eerste plaats in het “XIII Concurso de Composición Musical Luis Advis 2017”. Hij nam ook deel als een van de finalisten aan de “Banuae International Music Composition Competition 2018” die plaatsvond in de Filippijnen voor zijn stuk “The Harvest of the Rice” en werd ook geselecteerd als een van de finalisten voor het “Thailand International Composition Festival 2018” deel te nemen aan het slotconcert met zijn werk “Crystal Mozaïek”.
Hij is ook een freelance beeldend kunstenaar die als illustrator heeft gewerkt voor de uitgave van boeken in het hoofdartikel “Mago Editores”, en om deze reden heeft hij interesse getoond in de interdisciplinaire kunsten, en ontwikkelt hij momenteel werken op dit gebied. Hij is lid van de nationale vereniging van componisten van Chili.