Amatis Piano Trio

ALBA ROSA VIVA! FESTIVAL  -  CONCERTGEBOUW AMSTERDAM 
zo 2 dec 2018 -  16:30 uur -  Finale Compositie Competitie

Bestel kaarten voor het Amatis Piano Trio en vocale solisten

 

Het Amatis-pianotrio werd in 2014 opgericht door de Duitse violist Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlands-Chinese pianist Mengjie Han.

Slechts enkele weken na de oprichting won het trio de publieksprijs op het Grachtenfestival in Amsterdam, wat al snel leidde tot hun debuut in het Koninklijk Concertgebouw en concertopnames in heel Nederland. Het trio ontving in 2015 de International Parkhouse Award in Wigmore Hall en won verschillende internationale prijzen en competities. Onlangs kregen ze het 1e prijs op de International Joseph Joachim Competition in Weimar, Duitsland en ze waren  Dutch Classical Talent van 2016. Snel daarna werden ze geselecteerd als BBC New Generation Artists 2016-2018.

Het jonge, internationale trio is inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende pianotrio’s van de nieuwe generatie en kreeg lof van zowel publiek als critici in de hele wereld.

Voor het seizoen 2018/2019 werd het trio door de European Concert Hall Organisation gekozen als ‘ECHO Rising Stars’, na hun nominatie door de Elbphilharmonie Hamburg, Festspielhaus Baden-Baden, Konzerthaus Dortmund en de Philharmonie Keulen.  Dit leidt tot optredens in 23 van de meest prestigieuze concertzalen in heel Europa.

De hoogtepunten van het afgelopen seizoen zijn optredens in Wigmore Hall, het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en concertreizen naar Hong Kong en Indonesië. Het trio is een graag geziene gast op vele festivals, waaronder het Kamermuziekfestival van Salzburg, het Grachtenfestival Amsterdam, het Festival de Monteléon, het Kamermuziekfestival Utrecht, het Kamermuziekfestival Trondheim en het Wimbledon Muziekfestival. In de zomer van 2018 treedt het trio op tijdens de beroemde Verbier Festival Academy.

Het Amatis-pianotrio zet zich ook in voor hedendaagse muziek en richtte in 2015 de ‘Dutch Piano Trio Composition Prize’ op, waarmee jonge componisten worden aangemoedigd om het pianotrio-repertoire verder te ontwikkelen.

Sinds 2015 werken ze intensief samen met Wolfgang Redik (Wiener Piano Trio) en Rainer Schmidt (Hagen Quartet) en volgen momenteel de Piano Trio Master Studies aan de Mozarteum University in Salzburg.

Het Amatis-pianotrio maakt sinds 2015 deel uit van de European Chamber Music Academy. Het trio is muzikaal beïnvloed door Hatto Beyerle, het Trio Jean Paul, Lukas Hagen, Fabio Bidini, Ilya Grubert, Anner Bylsma, Christian Schuster, Ib Hausmann, Imre Rohmann en Menahem Pressler .

Lees meer op amatistrio.com

Deel deze pagina - Share this page